Kruidige forel met couscous

Janneke Vreugdenhil

Reuzencouscous (of moghrabieh) is te krijgen in Midden-Oosterse winkels, maar ook online te koop. Leuk om eens te proberen ter afwisseling van reguliere, kleine couscous. Maar laat u zich er niet door afschrikken. Met gewone couscous werkt dit recept net zo goed.

Zet de grill op de hoogste stand en laat hem warm worden. Meng de ingrediënten voor de kruidenmix met vijzel en stamper. Wrijf de forellen goed in met de kruidenmix en leg ze op een licht ingevette, met aluminiumfolie beklede bakplaat. Snijd 1 citroen in dunne schijfjes. Vul de vis met de venkel, peterselie en citroenschijfjes. Leg de vis onder de grill. Gril eerst de ene kant 5 tot 10 minuten, keer de vis en gril de andere kant 5 minuten. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook en doe de reuzencouscous erin. Kook de couscous 3 minuten en voeg de sperziebonen toe. Laat nog 2 minuten koken, of tot de bonen beetgaar zijn, en giet af. Rasp de halve citroen en pers hem uit. Hussel de sperziebonen met de olie, citroenrasp, het citroensap en een beetje zout door elkaar. Serveer de vis heel, met de couscous ernaast. Garneer met venkelloof.