Kensington en Dotan vallen in de prijzen bij 3FM Awards

De Nederlandse rockband Kensington is vanavond in de prijzen gevallen bij het uitreiken van de 3FM Awards. De groep werd gekozen tot beste rockartiest. Ook werd hun plaat Rivals gekozen tot beste album. Het is de tweede keer dat de mannen laatstgenoemde onderscheiding in de wacht slepen.

Kensington wint de award voor beste artiest rock tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in Tivoli Vredenburg.
Kensington wint de award voor beste artiest rock tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in Tivoli Vredenburg. Foto ANP / Sander Koning

De Nederlandse rockband Kensington is vanavond in de prijzen gevallen bij het uitreiken van de 3FM Awards. De groep werd in Tivoli Vredenburg in Utrecht gekozen tot beste rockartiest. Ook werd hun plaat Rivals gekozen tot beste album. Het is de tweede keer dat de mannen laatstgenoemde onderscheiding in de wacht slepen.

Het viertal ontving eerder op de avond uit handen van Coen en Sander ook al een platina plaat voor hun single War. Ook Dotan kon vanavond met een tevreden gevoel naar huis. Hij kreeg de award voor beste zanger en zijn nummer Home werd gekozen tot beste single:

Dotan won vorige maand met dezelfde single nog de Schaal van Rigter. Vanavond liet de zanger weten blij te zijn dat mensen zijn liedje alsnog zijn gaan waarderen:

“Toen ik dit nummer schreef en het uit wilde brengen, vonden mensen het een apart liedje. Ze wisten niet wat ze er mee moesten. En een jaar later heeft het zoveel voor mensen betekend. Dat is helemaal te gek. Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor het stemmen en ik ga hier heel erg van genieten. Dankjewel!”

Ilse de Lange werd vanavond tot beste zangeres gekozen. Andere prijswinnaars waren:

  • Jett Rebel - Beste live act
  • Martin Garrix - Beste artiest dance
  • Kovacs - Beste nieuwkomer
  • Typhoon - Beste artiest hiphop
  • Mister And Mississippi - Beste artiest alternative
  • Racoon - Beste artiest pop
  • Chef’Special - Beste band