Het WK buiten een stadion in Brazilië - én in Duitsland en Zuid-Afrika

De nieuwe homepage van de webdocumentaire.
De nieuwe homepage van de webdocumentaire. Foto Who Are The Champions

Wat betekent het WK voetbal voor bewoners rond een voetbalstadion? Dat was de centrale vraag van de webdocumentaire Who are the Champions? die NRC vorig jaar tijdens het WK in Brazilië samen met productiebedrijf Submarine lanceerde. Nu is de productie flink uitgebreid, met verhalen rondom stadions in Duitsland (WK 2006) en Zuid-Afrika (2010).

Het zijn verhalen van doodgewone mensen, positief of negatief, wiens levens zijn beïnvloed door een van de grootste en duurste evenementen ter wereld: het WK voetbal. Op 27 juni werd de webdocumentaire op nrc.nl gelanceerd en verschenen (€) een aantal verhalen in NRC Handelsblad. De VPRO zond bovendien zes afleveringen over bewoners van de wijken rondom het Maracana-stadion uit.

Gelikter, uitgebreider en meertalig

De nieuwe versie, die is gerealiseerd door Submarine, ziet er een stuk gelikter uit, bevat meer verhalen (ook uit Brazilië) en is in het Duits of Engels te belezen en te beluisteren. Bekijk de webdocumentaire hier.