Doden bij schietpartij in Italiaanse rechtbank

Politieagenten ontruimen het Paleis van Justitie in Milaan.
Politieagenten ontruimen het Paleis van Justitie in Milaan. Foto: AFP Photo / Olivier Morin

Bij een schietpartij in het Paleis van Justitie in Milaan zijn volgens Italiaanse media ten minste drie doden gevallen.

De schutter, die terecht stond in een faillissementszaak, trok tijdens de zitting een wapen en opende het vuur. Daarbij doodde hij zijn advocaat, een andere aangeklaagde en de dienstdoende rechter. De Italiaanse krant Corriera della Sera spreekt van vier doden, dit is nog niet officieel bevestigd.

Kort na de schietpartij ontruimde de Milanese politie het gerechtsgebouw, waarbij vrouwen mochten doorlopen en mannen pas na te zijn ondervraagd. Ondanks de controle heeft de schutter volgens Italiaanse media het gerechtsgebouw kunnen verlaten. Hij werd op een motorfiets in een plaats ten noorden van Milaan gearresteerd.

De rechtbank in Milaan waar de schietpartij plaatsvond