Dit is wat je vandaag moet weten

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Morgen begint de voorverkoop van de Apple Watch. De eerste recensies zijn niet onverdeeld positief.

De Tweede Kamer debatteert zo met minister Dijsselbloem over het ABN Amro-bonussaga. Waar maken we ons op social media boos over, als het gaat om banken?

Die recordaankoop van Shell wordt nogal ingenieus gefinancierd. Zo zit de aankoopconstructie van BG in elkaar.

De NVM presenteert nieuwe huizencijfers. NRC Q zet het gemiddelde inkomen in de grootste steden op een rij en laat zien welke huizen je daarmee koopt.

Poldernieuws

De staatssteun is terugbetaald, dus ING kan terug op overnamepad, schrijft De Financiële Telegraaf. De eerste kandidaten zijn al in zicht.

Klopt dat afgeschreven bedrag wel? Uit naam van Mastercard en Visa werd bij 5.000 bedrijven ten onrechte rente geïncasseerd, ontdekte Z24.nl.

Menig bankier zal jaloers zijn op BG-topman Helge Lund, meent de Volkskrant. Hij ontving een exorbitante beloning, en wordt nog rijker nu Shell het bedrijf overneemt.

While you were sleeping… in the US

Bij buitenlands callcenters van AT&T werden de gegevens van honderdduizenden klanten doorverkocht. Reuters schrijft dat het bedrijf een bescheiden 25 miljoen dollar boete betaalt.

De inkomensongelijkheid in het hoger onderwijs krijgt eindelijk aandacht, meldt de New York Times.

Waarom weigert Apple om bouwvakkers die in de gevangenis hebben gezeten aan het nieuwe hoofdkantoor te laten werken? Fortune over die vraag.

While you were sleeping… in Asia

Dacht je dat jij hard werkte? Japanners werken nog veel harder, zelfs nu ze het rustiger aan doen. Dat schrijft de Financial Times.

Alibaba gaat in de autohandel. En uiteindelijk leidt dat tot een superslim voertuig van Chinese makelij, meent de China Daily.

Vliegen met AirAsia wordt gemakkelijker. Volgens de Straits Times gaat de maatschappij fors investeren in haar dienstverlening.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q