Dit bestuurslid van verzekeraar ASR is geen ochtendmens

Foto ANP

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Karin Bergstein, lid van de Raad van Bestuur van verzekeraar ASR met in haar portefeuille de bedrijfsonderdelen Leven, Schade, Uitvaart, Bancair en Intermediaire Distributie.

Wat staat er op je agenda vandaag?

“Veel overleggen. Ik spreek met de directeuren van de verschillende afdelingen en met onze intermediair. Maar ik probeer mijn agenda niet helemaal vol te plannen, ook een uur of twee uur geen afspraken. Zo houd ik ruimte voor onverwachte afspraken, maar ook voor een rondje door het bedrijf. Dan ga ik naar de eerste verdieping, daar hebben ze hele lekkere koffie. Even informeel spreken met collega’s, horen wat er leeft en speelt.”

Zijn er ook dingen in je werk waar je tegenop ziet?

“Ik ben geen ochtendmens. Soms heb ik een overleg dat om acht uur begint, daar heb ik een hekel aan. Dan moet ik vroeg opstaan én mis ik het ochtendritueel met mijn gezin.”

Wat is je ochtendritueel dan?

“Vanmorgen stond ik om zeven uur op. Ik heb twee jonge kinderen van zeven en tien jaar. Dus die moet ik eerst aansporen om uit bed te komen. Dan ontbijten we met z’n vieren, dat is wel zo gezellig. En ik zorg dat de broodtrommels vol komen. Rond acht uur gaat mijn man met de kinderen de deur uit, hij brengt ze naar school. Ik begin eigenlijk al te werken in de auto. Dan pleeg ik de eerste telefoontjes. Rond negen uur heb ik vaak mijn eerste afspraak.”

Karin Bergstein, lid van de raad van bestuur van verzekeraar ASR

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

En tot hoe laat ben je bereikbaar voor werk?

“Ik ben bereikbaar als het moet. Maar als ik een avond aan het werk ben, dan ben ik vaak juist stukken aan het lezen. En ik vind het belangrijk af en toe ook echt afstand te nemen. Bijvoorbeeld door te gaan sporten. In de zomer tennis ik en in de winter ga ik schaatsen.”

Het laatste bericht dat je van een collega kreeg, was dat een telefoontje, sms, mail of iets anders?

“Ik kom net uit een overleg met het dagelijks bestuur van de Ondernemingsraad, dus dat is eigenlijk mijn laatste contact geweest. Ik krijg op een dag iets meer telefoontjes dan e-mails. Op mijn mail reageer ik eigenlijk niet veel, het is voor mij vooral een informatiebron.”

Hoeveel vrienden heb je op je werk?

“Werk en privé zijn voor mij verschillende dingen. We zien elkaar al veel op het werk. Maar natuurlijk hebben we wel eens afspraken buiten werktijd, bijvoorbeeld met onze partners erbij. Dat is dan ook hartstikke leuk.”

Waar lig je wakker van?

“Ik lig niet vaak wakker, maar als het zo is dan is dat over noodzakelijke besluiten die impact hebben op mensen. Bij een grote reorganisatie bijvoorbeeld.”

    • Marieke ten Katen