De reputaties van banken: topsalarissen zijn erg, maar storingen ook

Foto ANP

Een nieuwe dag, een nieuw debat over banken. Na de hoorzitting in de Tweede Kamer over bankierssalarissen, dinsdag, wordt er vandaag gedebatteerd over de verschillende problemen rond staatsbank ABN Amro: wanneer wist minister Dijsselbloem van de roemruchte loonsverhoging, en wanneer werd hij daar precies boos over? Komt er nog nieuws over de aanstaande beursgang?

Wie de online reputaties van Nederlandse banken met de analyse-software van Coosto een beetje in de gaten houdt, ziet: Nederlanders zijn eigenlijk net zo vaak boos over storingen als over topsalarissen en andere misstanden. Rabobank kruipt na het Libor-verhaal weer aardig uit het dal, en Triodos profiteert van de ophef bij andere banken. Alleen ABN Amro heeft het nu echt zwaar:

    • Jacco Hupkens