De beste Sparks-verfilming (die auteur van The Notebook)

The Longest Ride is perfecte bakvissencinema. En één van de betere Nicholas Sparks-verfilmingen (eerder werden ondere andere The Notebook, Dear John en The Best of Me verfilmd) Tegen de achtergrond van ruraal North Carolina biedt de film een romantisch verhaal dat, zoals wel vaker bij Sparks, heden en verleden verknoopt. De vergeelde liefdesbrieven die de oude Ira in de jaren veertig aan zijn geliefde Ruth schreef, verwarmen het hart van kunststudent Sophia – net als Ruth van Europese komaf. Sophia is verliefd geworden op Rodeo-Luke, maar staat op het punt naar New York te gaan voor een belangrijke stage, dus: heeft hun prille liefde, met bovendien totaal verschillende interesses, een kans? De hoofdrolspelers, Scott (zoon van Clint) Eastwood en Britt Robertson zijn aantrekkelijk, charmant en hebben een prettige chemie. Dat het formulewerk is, overvol zit met overbodige subplotjes en nogal lang duurt, deert dan weinig. De zoete romance wordt bovendien gecompenseerd door opwindende bull rides. Een echte date movie.