Hackers leggen in naam van Islamitische Staat zender en site van TV5 Monde plat

De Franse televisiezender TV5 Monde is gisteravond gehackt door aanhangers van Islamitische Staat (IS) waardoor de uitzending moest worden stilgelegd. Ook de website en de Facebookpagina van de zender werd gehackt. Hierop verscheen een afbeelding van een gemaskerde jihadist met de tekst “Je suIS IS”. Ook werden Franse soldaten opgeroepen weg te lopen van het conflict met IS. De website werd uit de lucht gehaald en ligt nog altijd plat. Wat betreft de televisie-uitzendingen liet directeur Bigot weten dat de systemen van TV5 Monde „ernstig beschadigd” zijn en dat de reparatie „uren of zelfs dagen kan duren”. De hackersgroep Cyber Caliphate heeft de actie geclaimd. De groep wist eerder de website van Malaysia Airlines plat te leggen en de Twitter- en YouTube-accounts van het Amerikaanse leger over te nemen.(NRC)