Bij de buren is het gras altijd groener

Foto Chris Carlson / AP
Foto Chris Carlson / AP

De Amerikaanse staat Californië kampt met de ergste droogte in 1200 jaar. Normaal zorgt sneeuw voor een derde van de watervoorraad, maar die is afgelopen winter amper gevallen. De overheid komt daarom nu met maatregelen: sommige waterdistricten moeten tot 35 procent minder water gaan verbruiken. Lukt dit niet, dan volgen er boetes die kunnen oplopen tot 10.000 dollar per dag. Maar op deze, tegen de woestijn aan gelegen golfclub in Palm Springs, zal het gras voorlopig nog wel groen blijven. De Porcupine Creek Golf Course is de privégolfbaan van de puissant rijke Larry Ellison, de oprichter van computergigant Oracle. En wie een vermogen van 40 miljard euro heeft, kan altijd wel ergens water vandaag halen.