Dure ICT-consultants waren ‘onwenselijk’

De inzet van twee dure consultants door het ministerie van Veiligheid en Justitie om ICT-problemen bij de politie op te lossen is onwenselijk, maar verdedigbaar. Dat blijkt uit een brief die minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Eind februari meldde NRC dat het ministerie twee consultants tussen 2012 en 2014 inhuurde voor een salaris dat bij elkaar 1,6 miljoen euro bedroeg. Daarnaast kregen de consultants een dienstauto met chauffeur, die enkele tonnen kostte. De consultants werden ingehuurd via het bureau Boer en Croon omdat Aad Meijboom, hoofd van de ICT-afdeling van de politie, was opgestapt. Het Amsterdamse bureau Boer en Croon bracht voor zijn diensten 63.500 euro per maand in rekening.

    • NRC