Haase verliest van Algerijnse angstgegner

Het zijn pijnlijk kille cijfers uit de Marokkaanse havenstad Casablanca. De Algerijn Lamine Ouahab, nummer 313 van wereldranglijst, tegen Robin Haase – de nummer 88. De eerste won nog nooit een wedstrijd op een grandslamtoernooi en speelt in de krochten van het internationale tennis. De tweede heeft zich met twee ATP-titels bewezen.

Het is de strijd van een totale nobody tegen Nederlands beste tennisser. De uitslag? 6-2 en 6-4 voor de 30-jarige Algerijn, die speelt onder de Marokkaanse vlag en met een wildcard is toegelaten tot het toernooi.

Het is een déjà vu voor Haase. Drie jaar geleden, precies dezelfde partij, in dezelfde stad. Toen was het contrast op de wereldranglijst nog groter: Ouahab was destijds de nummer 752, Haase 51ste. Ook toen verloor de Nederlander kansloos in twee sets. De eerste ontmoeting tussen de twee in 2010 in Rome, verloor Haase (28) ook van angstgegner Ouahab.

De blamage van gisteren is moeilijk te plaatsen. In Casablanca wordt op gravel gespeeld, de favoriete ondergrond van Haase – hij won beide titels op het gemalen baksteen. En de Hagenees leek na een waardeloos begin van het seizoen door ziekte weer op de goede weg. Onlangs versloeg hij de Zwitserse topspeler Stan Wawrinka.

Het was een slechte dag voor het Nederlands tennis: Thiemo de Bakker (in Napels) en Igor Sijsling (Saint Brieuc) verloren in de eerste ronde van een challengertoernooi.