Spannende strategie

Liefhebbers van strategische oorlogsgames kunnen hun lol op met Frozen Synapse Prime. In het spel van ontwikkelaar Double Eleven Limited kruipt de gebruiker in de huid van Tactics, een leider van een rebellengroep in een futuristische dictatoriale maatschappij. Dat klinkt suf, maar het benadrukt de aandacht voor strategie. Tactics moet meer dan veertig levels doorlopen door tegenstanders uit te schakelen. De computer en de speler beslissen om de beurt wat hun volgende tactiek wordt – lopen, schieten, ontwijken – maar voeren die acties wel tegelijkertijd uit. Dit maakt Frozen Synapse Prime een stuk spannender en ingewikkelder dan andere turn-based-games waar beslissing en uitvoering in dezelfde beurt plaatsvinden. Hoewel de vele uitgebreide besturingsopties in de interface overweldigend zijn, moeten spelers zich niet laten ontmoedigen. Frozen Synapse Prime is een van de leukste strategiegames van dit moment.

    • Hans Klis