Folman werkt aan animatiefilm Anne Frank

De Israëlische regisseur Ari Folman werkt aan een geanimeerde filmversie van het Dagboek van Anne Frank. Folman, die eerder de veelgeprezen autobiografische animatiefilm Waltz With Bashir maakte, over de inval van het Israëlische leger in Libanon in 1982, heeft de eerste beelden uit de film vrijgegeven op de website Mako’s Cinemascope.

De regisseur zal voor de film zowel met stop motion-animation (poppen) als met getekende beelden werken. De film zal het personage ‘Kitty’ een centrale rol geven – het fictieve meisje waar Anne Frank zich tot richtte in haar dagboek. De poppen zijn ontworpen door Andy Gent, die eerder de dieren ontwierp voor Fantastic Mr. Fox van Wes Anderson. Het tijdrovende productieproces zal vermoedelijk nog enige jaren in beslag nemen.