Nooit meer last van je snoozende partner

Niks erger dan een snurkende en snoozende partner. Aan snurken is niet zoveel te doen, maar dat snoozen los je op met de Wake, een wekker die je op de muur boven je bed schroeft. Het apparaat maakt de partners één voor één wakker, dus je wordt niet gewekt als de ander opstaat. Dat gaat zo: je laat via je smartphone weten aan welke kant van het bed je slaapt, zet de wekker, en ’s ochtends schijnt de Wake een lichtstraal op het gezicht van diegene die wakker moet worden. De Wake weet namelijk door warmtedetectie precies waar je ligt op jouw bedhelft. Denk trouwens niet aan een enorme lichtstraal, het is een subtiele straal die steeds sterker wordt, zoals de zonsopgang. En er komen ook subtiele geluidjes uit de speciale ‘parametic speakers’ je richting op. Ook daar zal je partner niks van merken, beloven de makers. Uitzetten hoeft ook niet: zodra je opstaat stopt-ie met schijnen. En wil je alsnog snoozen: dat kan, dan houdt hij even op met shinen. Perfect? Best wel. Behalve de prijs: 228 euro plus verzendkosten.

    • Charlotte van ’t Wout