Kat van Lagerfeld verdient drie miljoen euro

De kat van Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld, Choupette Lagerfeld, heeft in 2014 drie miljoen euro verdiend. In een interview met New York Magazine vertelde de 81-jarige hoofdontwerper van Chanel afgelopen week dat zijn witte birmaan de miljoenen met het poseren voor een Duits automerk en een Japans beautymerk heeft verdiend. Lagerfeld: „Ze mag van mij geen reclame maken voor voedsel, daar is ze te verfijnd voor.”

De drie jaar oude Choupette is geen onbekende binnen de modewereld. Eerder kreeg de kat al een eigen tentoonstelling in een Berlijnse galerie, een fotokalender en een biografie: Choupette, The Private Life of a High-Flying Fashion Cat. Verder was het dier een inspiratie voor meerdere kledinglijnen van Chanel en staat ze afgebeeld op tassen, schoenen en kleding.

Lagerfeld kreeg Choupette in 2011 cadeau van een model. Sindsdien heeft het huisdier twee bedienden – een voor overdag, een voor ’s nachts. „Ze spelen met haar, verzorgen haar witte vacht en geven haar oogbehandelingen”, verklaarde de ontwerper. De kat vliegt verder met een privéjet, bezit een iPad en eet haar maaltijden aan tafel. In 2013 vertelde Lagerfeld tegen CNN dat hij graag met Choupette wil trouwen, mocht dit ooit tussen mens en dier worden toegestaan.