Terugkijken: Arnon Grunberg in gesprek met Zadie Smith

Zadie Smith
Zadie Smith Foto AP

Dinsdagavond ging schrijver Arnon Grunberg in de Balie in Amsterdam in gesprek met de Britse schrijfster Zadie Smith (1975). U kunt dat interview hier terugkijken.

Smith kwam speciaal naar Nederland voor ‘Arnon Grunberg ontmoet…’, een interviewreeks waarvoor Grunberg in het verleden onder andere sprak met Job Cohen, Peter Vandermeersch, Fred Teeven en Stefan Hertmans.

Smith geldt sinds haar lovend ontvangen debuutroman White Teeth (2000) als een van de belangrijkste Britse schrijvers. Voor White Teeth ontving ze meerdere grote debuutprijzen. Met On Beauty (2005), haar derde roman, won ze de Orange Fiction Prize. Haar vierde en laatste roman NW (2012) werd door The New York Times opgenomen in hun lijst van beste 10 boeken van 2012.

Arnon Grunberg ontmoet Zadie Smith from De Balie on Vimeo.