Gelukkig waren de eieren nep

Foto Hector Amezcua/AP

Vasilily Smolikov ruimt de paaseieren op die nog over zijn na een wedstrijdje ‘Zoek het paasei’ zaterdag in dit winkelcentrum in Sacramento, Californië. Gelukkig voor Smolikov waren de eieren niet echt maar van plastic. Het doel van de organisatoren was om een nieuw record van de Guinness World Record te verbreken. In 2007 werden er 501.000 eieren gevonden tijdens een egghunt in Florida. Zaterdag lagen er 510.000 paaseieren in het winkelcentrum. Twintigduizend mensen deden mee. Het festijn was vooral een grote chaos, met veel huilende kinderen en boze ouders. Een van de organisatoren was vooral teleurgesteld door de volwassenen die dag. Hij zei tegen een lokale krant: „Als ze iets terughoudender waren geweest en de kinderen het werk hadden laten doen was het niet zo uit de hand gelopen.” Het is de Californiërs niet gelukt het record te verbreken.