Drie jaar cel voor derde verdachte overval juwelier Deurne

Zakaria G., de ‘derde overvaller’ van juwelier Goldies in Deurne, moet drie jaar de cel in voor betrokkenheid bij de fatale overval in Deurne. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag bepaald. Eerder eiste het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van drieënhalf jaar.

Het pand van juwelier Goldies in Deurne.
Het pand van juwelier Goldies in Deurne. Foto Koen Verheijdden

Zakaria G., de zogenoemde ’derde overvaller’ van juwelier Goldies in Deurne, moet drie jaar de cel in voor betrokkenheid bij de fatale overval in Deurne. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag bepaald. Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van drieënhalf jaar geëist.

De rechtbank acht bewezen dat Zakaria G. twee weken voor de overval een voorverkenning uitvoerde bij de juwelier in Deurne. Ook heeft hij samen met de overvallers de vluchtauto geleend en opgehaald. G. wist dat juwelier Goldies doelwit was, maar was niet het brein achter de overval, aldus de rechtbank in Den Bosch.

Duitsland

G. werd vorig jaar opgepakt in Stuttgart. Hij was naar eigen zeggen naar Duitsland vertrokken omdat hij niet meer in het huis wilde verblijven waar hij en één van zijn bij de overval doodgeschoten kompanen woonde. Uiteindelijk leverde Duitsland hem uit.

Juweliersvrouw

In september vorig jaar maakte het OM bekend dat de juweliersvrouw niet wordt vervolgd voor het doodschieten van de overvallers omdat ze zichzelf en haar man mocht verdedigen toen ze werden aangevallen. Haar man wordt wel vervolgd voor bezit van het vuurwapen waarmee zijn vrouw kon schieten. Het OM heeft tegen hem een werkstraf van 200 uur geëist. De rechtbank doet hierover vrijdag uitspraak.