Ook Rand Paul doet mee in 2016

I am running for president to return our country to the principles of liberty and limited government.” Met die woorden maakte de Republikeinse politicus Rand Paul gisteren bekend dat hij zich verkiesbaar stelt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Deze Republikeinen lonken naar het presidentschap:

Rand Paul (52) is senator uit Kentucky en de bekendste libertair van het land. Populair bij de onafhankelijke kiezers die in sommige staten meestemmen bij de voorverkiezingen. Paul wil zich niet bemoeien met het buitenland, maar doet de laatste tijd zijn best gematigder over te komen dan hij is.

Ted Cruz (44), senator uit Texas en een van de conservatiefste Republikeinen. Stelde zich eind maart kandidaat. Staat bekend als radicale en luidruchtige senator. Heeft conflicten in de partij en moet op zoek naar geldschieters.

Jeb Bush (62), zoon van en broer van, geldt als de favoriet bij de voorverkiezingen. Maar de gematigde Bush (voormalig gouverneur van Florida) oogt verlegen en aarzelt openlijk over wat hij zijn publiciteitsschuwe vrouw aandoet met een kandidatuur.

Scott Walker (47), gouverneur van Wisconsin en gewiekst politicus die al veel protesten overleefde. Outsider die zich zou kunnen ontpoppen tot serieuze deelnemer.

Chris Christie (52) leek als gouverneur van New Jersey goed op weg naar het Witte Huis, totdat bestuurlijke misstappen werden onthuld. Potentiële geldschieters neigen eerder naar Jeb Bush.

    • NRC