Agent die zwarte man doodschoot in South Carolina is ontslagen

De politieagent die afgelopen zaterdag een zwarte man doodschoot in North Charleston is door het politiekorps ontslagen. Dat heeft de burgemeester van de stad in South Carolina vandaag aan persbureau AP laten weten. Eerder op de dag werd al bekend dat de 33-jarige Michael Slager is aangeklaagd voor moord.

Slager schoot afgelopen weekeinde zeker 8 keer op de 50-jarige Walter Scott, tegen wie een arrestatiebevel uitstond. Een omstander maakte daar met zijn telefoon beelden van, die vanmorgen op het internet verschenen. Het hoofd van de lokale politie in North Charleston zei vanavond dat de video hem “deed walgen”.

Twitter avatar AP The Associated Press BREAKING: Police chief says he was `sickened’ by video of white officer fatally shooting black man.

Alle agenten een camera mee

De burgemeester van de kustplaats heeft alle agenten van het korps nu verplicht om met een camera op het lijf te dragen, zo liet hij tijdens een bijeenkomst weten. De toespraak werd meermaals onderbroken door toeschouwers die protesteerden. Ook buiten het gemeentehuis van North Charleston werd geprotesteerd.

Volgens Slager zou hij voorafgaand aan het schieten hebben geworsteld met Scott en schoot hij op de vluchtende man omdat hij zich bedreigd voelde. Scott zou daarop de taser hebben afgepakt van de agent. Op de video is alleen te zien hoe het slachtoffer wegrent en vervolgens wordt neergeschoten.

Beelden van de schietpartij. Waarschuwing: deze kunnen als schokkend worden ervaren.