Twee verdachten aanslag spelersbus Fenerbahçe gearresteerd

De Turkse politie heeft afgelopen nacht twee verdachten van de aanslag op de spelersbus van Fenerbahçe gearresteerd. Dat meldt persbureau AP. Bij aanslag op de spelersbus raakte de buschauffeur van de club zwaargewond.

De spelersbus van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe. Foto EPA / STR

De Turkse politie heeft afgelopen nacht twee verdachten van de aanslag op de spelersbus van Fenerbahçe gearresteerd. Dat meldt persbureau AP. Bij de aanslag op de spelersbus raakte de buschauffeur van de club zwaargewond.

De hoofdverdachte zou de man zijn die de schoten op de bus heeft gelost. Een andere man zou hem telefonisch hebben gemeld dat de bus er aan kwam. Beide verdachten zouden ontkennen dat ze iets te maken hebben met de aanslag van zaterdag.

Kogelgaten in de voorruit

De spelersbus werd zaterdagavond beschoten op een snelweg in het noorden van Turkije. Hij was onderweg naar het vliegveld van de stad Trabzon, na een 5-1 overwinning bij Çaykur Rizespor. Er zou in ieder geval twee keer op de bus zijn geschoten, getuige de kogelgaten in de voorruit. Dat zou volgens de tv-zender van de club zijn gedaan met een shotgun. Niemand anders dan de chauffeur raakte gewond.

Competitie stilgelegd

Fenerbahçe hoeft deze week niet in actie te te komen. De Turkse voetbalbond heeft het bekerduel met Mersin en de competitiewedstrijd tegen Bursaspor uitgesteld na de aanslag op de spelersbus. Afgelopen zondag pleitte Fenerbahçe ervoor dat de competitie net zo lang wordt stilgelegd totdat duidelijk is wie achter de aanslag zit. De Turkse voetbalbond heeft besloten dat alle andere clubs wel in actie moeten komen.

    • Maarten Back