Kenia bombardeert Al-Shabaab

Keniaanse gevechtsvliegtuigen in Somalië hebben gisteren twee kampen van de terreurgroep Al-Shabaab gebombardeerd. Het waren de eerste aanvallen op de terreurgroep sinds de aanslag door Al-Shabaab op een universiteit in Garissa in Kenia. Een Keniaanse legerwoordvoerder zei dat twee kampen van Al-Shabaab in de regio Geddo zijn verwoest. Het is niet bekend hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. Volgens Al-Shabaab hebben de bommen hun doel gemist en zijn ze op landbouwgrond terechtgekomen. De kampen liggen circa 200 kilometer van de grens met Kenia. Leden van de islamitische terreurgroep zouden vanaf die bases invallen in Kenia hebben gedaan. De regering in Nairobi stuurde in 2011 troepen naar Somalië om de zwakke regering van het buurland te helpen bij de strijd tegen Al-Shabaab. Sindsdien zeggen de leiders van de terreurgroep dat ze in oorlog zijn met Kenia. De aanslag van vorige week op de universiteit in Garissa, waarbij 148 mensen werden gedood, was een vergeldingsactie voor de Keniaanse bemoeienis met de crisis in Somalië. De Keniaanse regering weersprak gisteren kritiek in lokale media dat de veiligheidsdiensten na de aanslag in Garissa veel te laat in actie kwamen. Nairobi houdt er rekening mee dat ook jonge Kenianen zich bij Al-Shabaab hebben aangesloten.