Schietpartijen regio Rotterdam: 1 dode en een zwaargewonde

Politieagenten doen onderzoek op de parkeerplaats aan het Seringenplantsoen.
Politieagenten doen onderzoek op de parkeerplaats aan het Seringenplantsoen. Foto ANP / AS Media

In de regio Rotterdam zijn gisteravond kort na elkaar twee schietpartijen geweest. In Ridderkerk werd een man doodgeschoten op de parkeerplaats van een flatgebouw aan het Seringenplantsoen. Hij is gevonden in een auto.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Man komt om bij schietpartij parkeerplaats #Seringenplantsoen #Ridderkerk Dader(s) gevlucht. #Politie begint ter plaatse groot onderzoek.

Bij een andere schietpartij aan de Bergselaan in Rotterdam raakte eerder een man van 20 levensgevaarlijk gewond. Hij werd getroffen in zijn onderlichaam en is naar het ziekenhuis gebracht. Afgaande op getuigenverklaringen lijken meerdere personen bij het incident betrokken.

Aanhouding

Ook werden er schoten gelost op huizen van omwonenden aan de Bergselaan. De kogels sloegen in in deuren en in een meterkast, maar raakten niemand anders. Omstanders zagen na de schietpartij een of meerdere personen vluchten. Een 23-jarige man werd door getuigen aangewezen als mogelijke betrokkene. Hij is aangehouden en rechercheurs onderzoeken zijn rol.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo 20-jarige man zwaargewond bij schietincident #Bergselaan. #Politie zoekt sporen en spreekt getuigen. Info? 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Het is niet duidelijk of beide schietincidenten iets met elkaar te maken hebben.

    • Maarten Back