‘Russische kernonderzeeër vat vlam’

Een Russische kernonderzeeër Foto EPA / Alexander Zemlianichenko

In het noorden van Rusland is een kernonderzeeër in brand gevlogen. Dat heeft een bron bij de politie vandaag verteld aan het Russische persbureau RIA. De scheepswerf van Zvjozdotsjka wilde niet op de berichtgeving reageren.

Volgens persbureau TASS waren alle wapens en kernbrandstof al van de duikboot af toen deze in brand vloog. Wel zou een deel van de bemanning aanwezig zijn geweest. Volgens de politiebron brak het vuur uit door “een overtreding van de veiligheidsreglementen”. De onderzeeër werd gerepareerd op de werf.

Zvjozdotsjka ligt in de provincie (oblast) Archangelsk. Er zijn geen gewonden gevallen. De bron stelt dat de brand zich over een oppervlakte van circa 20 vierkante meter heeft verspreid.

    • Casper van der Veen