Schietpartijen in regio R’dam

De Ridderkerkse parkeerplaats waar gisteren een man is gedood. Foto ANP

In de regio Rotterdam zijn gisteravond kort na elkaar twee schietpartijen geweest. In Ridderkerk werd een man doodgeschoten op de parkeerplaats van een flatgebouw aan het Seringenplantsoen. Bij een andere schietpartij, aan de Rotterdamse Bergselaan, raakte eerder op de dag een man van 20 levensgevaarlijk gewond. Hij werd getroffen in zijn onderlichaam en is naar het ziekenhuis gebracht. Afgaande op getuigenverklaringen lijken meerdere personen bij het incident betrokken. Ook werden er schoten gelost op huizen van omwonenden aan de Bergselaan. De kogels sloegen in in deuren en in een meterkast, maar raakten niemand anders. Omstanders zagen na de schietpartij een of meerdere personen vluchten. Een 23-jarige man is aangehouden. (NRC)