Lente komt eraan

None

Het lijkt er nu toch echt op dat de lente goed van start gaat. De temperaturen gaan in de lift en het weerbeeld verbetert. Hooikoortsklachten zullen daarbij snel toenemen, steeds meer bomen gaan bloeien. Daarbij valt er maar weinig neerslag, waardoor de pollen lange tijd in de lucht rond blijven zweven. Het echte voorjaarsweer lijkt voor de donderdag en de vrijdag bestemd te zijn. Met veel zon en weinig wind lopen de temperaturen hoog op. Het wordt vrijdag zelfs op veel plaatsen in Nederland 20 graden. Daarvoor hebben we echter nog te maken met veel wolkenvelden. In de nacht naar woensdag blijft het kwik boven het vriespunt steken met 2 tot 5 graden. Woensdag overdag overheerst de bewolking. De zon laat zich ook wel af en toe zien, het vaakst aan de westkust. Het blijft overwegend droog.