De directeur van Van Haren detoxt, maar eet stiekem koekjes

Beeld NRCQ

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Krein Bons (56), directeur van Van Haren, want vandaag is het de Dag van de Schoenmaker.

Wat doe je stiekem op kantoor dat je collega’s niet weten?

“Mijn kantoor heeft allemaal ramen, alles is zichtbaar, zelfs vanaf de snelweg. Ik doe niet echt iets stiekem. Alleen als ik een detoxweek heb, neem ik wel eens een koekje zonder dat mijn collega’s dat weten. In zo’n week is het natuurlijk de bedoeling dat je geen suiker eet. Mijn collega’s vinden het stoer van mij, dus ik vertel ze maar niet van de koekjes. Dan zou ik vast te horen krijgen: nou, jij bent lekker gedisciplineerd.”

Van hoe laat tot hoe laat mogen mensen je bellen met werkvragen?

“Als mensen echt ergens mee zitten mogen ze me altijd bellen, dat weten ze. Maar het mooie is, dat ze dan eigenlijk nooit bellen. Mijn telefoon ligt ’s nachts dus wel naast mijn bed, maar gaat nooit af. Nou ja, alleen als mijn dochter op zaterdagavond, of eigenlijk om drie uur in de ochtend, de trein heeft gemist.”

Krein Bons, directeur van Van Haren Schoenen.

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Hoe laat ben je vanochtend begonnen met werken?

“Ik was om half zeven op kantoor, dat is wel standaard. Als ik werk op het kantoor in Waalwijk, sta ik om kwart over vijf op en rijd ik om een uur of zes weg. Minimaal twee keer in de week heb ik een dag dat ik winkels bezoek, dan slaap ik uit tot kwart over zes. Ik ben een ochtendmens, ’s avonds ben ik niet zoveel waard.”

Hoeveel e-mail had je vanmorgen in je inbox? En hoeveel heb je beantwoord?

“Het is nu negen uur, maar ik heb nog niet eens gekeken. Per dag komen rond de 25 e-mails binnen. Ik beantwoord misschien twee e-mails per dag. Voor al het andere heb ik gelukkig een secretaresse die dat voor me doet.”

Zelfs vanaf de snelweg kun je Krein Bons, de directeur van Van Haren, in de gaten houden.

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Waar zie je deze week het meest tegenop?

“Deze week eigenlijk niks. Vervelend vind ik onverwachte dingen, die veel impact hebben, maar waar je geen rekening mee kunt houden. Bijvoorbeeld wanneer je net een folder met de nieuwste zomerschoenen hebt uitgebracht en het ineens vier graden is. Verkeerd moment, denk ik dan.”

“Of wanneer iemand die voor me werkt bij me komt met de boodschap dat hij of zij na twintig jaar een carrièreswitch gaat maken. We zijn een familiebedrijf met lange dienstverbanden, de mensen zijn de belangrijkste factor. Ik begrijp het wel, maar zoiets raakt me.”

Leuke rubriek? Eerdere afleveringen lees je hier. Ook met de bunker van LINDA. en een directeur die op zijn werk bier drinkt.

Van wie wil jij weten wat hij of zij eigenlijk doet? Of vertel je zelf graag over je werkdag? Laat het ons weten via de knop ‘mail de redactie’.

    • Jolanda van de Beld