Turkse voetbalcompetitie voor week stilgelegd wegens aanslag op Fenerbahçe

Spelers van Fenerbahçe vieren hun overwinning op Galatasarayin Istanbul begin vorige maand. Foto EPA / Tolga Bozoglu

De voetbalcompetitie in Turkije wordt voor zeker een week stilgelegd. Dat is besloten na overleg tussen de Turkse bond, de clubs en de minister van Sport, bericht persbureau Reuters. Aanleiding is de aanslag van afgelopen zaterdag op de spelersbus van topclub Fenerbahçe.

Eerder was al bekendgemaakt dat regerend Turkse kampioen deze week niet hoefde te spelen wegens de aanslag; de bond stelde het bekerduel met Mersin en de competitiewedstrijd tegen Bursaspor uit.

De spelersbus van Fenerbahçe werd beschoten op een snelweg in het noorden van Turkije toen het na de wedstrijd tegen Çaykur Rizespor onderweg was naar het vliegveld van Trabzon. Bij de aanslag op de spelersbus raakte de buschauffeur zwaargewond. Hi maakt het inmiddels goed.

Dirk Kuijt, speler van Fenerbahçe, zat niet in het voertuig omdat hij nog geblesseerd is. Het is nog niet duidelijk wie achter de aanslag zit. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft er bij de lokale gouverneur op aangedrongen om het incident goed te onderzoeken.

    • Anouk Eigenraam