Vrolijk Pasen, verhitte debatten en vederlichte tech van Apple

Foto ANP

NRC Q wenst je een vrolijk Pasen en vertelt ook alvast wat er volgende week gaat gebeuren.

1. Morgen gaat half Nederland naar de meubelboulevard. Hier wat inleesmateriaal over Beter Bed. Op de beurs is niks te beleven, want Euronext is vanwege Tweede Paasdag dicht. Net zoals veel andere wereldwijde beurzen.

2. Het is dinsdag Wereldgezondheidsdag. Goed om stil te staan bij bijzondere Nederlandse zorginnovaties. Het is trouwens ook de Dag van de Schoenmaker (pas op: ze noemen zichzelf liever ‘schoenherstellers’).

3. Woensdag komen de aandeelhouders van TNT Express bij elkaar. Dit zijn vier innovaties waarmee het bedrijf eindelijk winst kan gaan maken.

Ook debatteert de Tweede Kamer met het kabinet over het structureel verpesten van ICT-projecten door de overheid. Neem deze vijf debacles. Of neem hoe ambtenaren in de watten worden gelegd door Ordina. Of hoe UWV opdrachten verleent.

Over het UWV gesproken, de uitkeringsinstantie presenteert woensdag het jaarverslag.

4. Nog een belangrijk Kamerdebat donderdag: over ABN Amro. Hier lees je een samenvatting van de bonusrel. Ook goed om te weten: is de SP-suggestie van een staatsbank een goed idee?

Bovendien presenteert het CBS faillissementscijfers over de eerste drie maanden van het jaar. Zo stond het er in februari voor.

In Amsterdam is de belangrijke Global Tax Policy Conference 2015. Belastingontwijking is namelijk hot. Grote vraag: hoelang is Nederland nog een belastingparadijs?

Ook komt de NVM met de cijfers over de woningmarkt van het eerste kwartaal. Weet jij welk huis je kan kopen voor een ton? Of drie ton? Of een miljoen?

5. Ruim 110.000 vierkante meter kantoorruimte in een Rijksmonument dat beschikt over binnenplaatsen, een kapper, fysiotherapeut en mini-supermarkt. Dat is - in een notendop - het Groothandelsgebouw in Rotterdam. En het is nog beursgenoteerd ook. Vrijdag komt de exploitant met cijfers over het eerste kwartaal.

Trouwens hopen dat het die dag niet waait. Apple begint dan namelijk met de verkoop van de lichtste MacBook ooit.

Update: In een eerdere versie van dit artikel stond dat het CBS op dinsdag met faillissementscijfers komt, dat moet donderdag zijn. De Global Tax Conference is in Amsterdam en niet in Maastricht.

    • Camil Driessen