Kramer bezorgt ADO zege - Cambuur met moeite langs Go Ahead

ADO-speler Michiel Kramer. Foto ANP / Jasper Ruhe

Michiel Kramer heeft zijn waarde voor ADO Den Haag andermaal bewezen. De boomlange spits werkte in het uitduel met Excelsior in blessuretijd met het hoofd de 3-2 binnen. In Leeuwarden bleek sc Cambuur met 1-0 te sterk voor degradatiekandidaat Go Ahead Eagles.

Het duurde zeker een half uur voor de wedstrijd een beetje los wilde komen. Beide ploegen leken aanvankelijk vooral te genieten van het fraaie lenteweer. Het eerste waarschuwingsschot kwam van de voet van Tom van Weert. De clubtopscorer van Excelsior schoot uit de draai echter recht op doelman Martin Hansen.

Vijf minuten later lag de bal aan de overkant in het net. Kramer schudde bij een vrije trap van de zijkant van Aleksandr Iakovenko zijn belager Sander Fischer van zich af en klopte doelman Gino Coutinho met een harde kopbal.

Gestrand offensief tijdens tweede helft

Excelsior, dat woensdag in de halve finales van de KNVB-beker tegen FC Groningen speelt, bleek na rust wat meer bewust van het belang van de wedstrijd. Bij een zege op ADO zou het verschil met de concurrent in de strijd tegen degradatie namelijk worden uitgebouwd naar vijf punten. Na een uur spelen sloeg de ploeg twee keer toe. Eerst schoof Adil Auassar de gelijkmaker binnen, waarna Ninos Gouriye op aangeven van Van Weert zelfs voor 2-1 zorgde. Gouriye, door Excelsior gehuurd van ADO, maakte pas zijn tweede doelpunt dit seizoen. Zijn eerste was opvallend genoeg in de uitwedstrijd in Den Haag.

ADO liet zich echter niet van de wijs brengen en dankzij Roland Alberg kwam de ploeg terug tot 2-2. De aanvoerder krulde de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied in de verre kruising. Terwijl iedereen vrede leek te hebben met een gelijkspel, kopte Kramer echter toch nog de 2-3 achter Coutinho met zijn zestiende doelpunt van het seizoen.

Minieme overwinning voor Cambuur

Cambuur heeft vandaag met moeite gewonnen van Go Ahead Eagles. De club uit Leeuwarden zegevierde op eigen veld met 1-0. Sebastian Steblecki was de bejubelde man. De Poolse invaller schoot in de 83e minuut het, naar later bleek, winnende doelpunt binnen.

Go Ahead blijft door de nederlaag steken op 23 punten en is voorlaatste. Bovendien zagen de Deventenaren drie concurrenten in de strijd tegen degradatie dit weekend weglopen. Heracles Almelo en ADO Den Haag pakten drie punten, NAC speelde gelijk.

Cambuur komt door de overwinning op 39 punten na 29 wedstrijden. Daarmee staan de Leeuwarders achtste op de ranglijst en mag de ploeg van trainer Henk de Jong nog hopen op de play-offs voor Europees voetbal. (ANP)