Gewonde bij brandje in gevangenis Vught

Exterieur van de extra beveiligde inrichting (EBI) van de gevangenis in Vught. Foto ANP/ Robin van Lonkhuijsen

Bij een brand in de extra beveiligde inrichting (EBI) van de gevangenis in het Brabantse Vught is vanmiddag een gevangene gewond geraakt. De man stak in zijn cel zijn eigen kleding en brand en raakte onwel bij het inademen van de rook, schrijft persbureau ANP.

De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Hulpdiensten waren met veel voertuigen aanwezig. Op 27 maart woedde er ook al een brandje in een cel in de inrichting, ook toen aangestoken door een gevangene. Niemand raakte gewond.

In Vught zit momenteel ook Willem Holleeder vast. Hij werd eind maart naar de gevangenis overgebracht. Hij zit niet op de EBI, maar in het reguliere deel van de gevangenis.

    • Frank Huiskamp