In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder meer een Koerdische strijder met een konijn, democratie in Nigeria, een onvermoeibare vulkaan op Sumatra, een vroege zonaanbidster in Nice en de vernietigende modderstromen in India. WAARSCHUWING: Sommige foto's in deze serie kunnen als schokkend worden ervaren.
<b>Foto van de week:</b> Een intieme inkijk hoe Israëlische tieners worden gedrild in een privaat trainingskamp ter voorbereiding van hun militaire dienst. Wat nu nog waarschijnlijk voor hen voelt als een onschuldig spel blijkt een bizarre oorlogssimulatie die hun dagelijkse werkelijkheid moet gaan voorstellen. ( Chee Yee Tang, fotoredactie NRC )
AP / Oded Balilty
Tokio, Japan, 30 maart. De kersenbloesem bloeit weer.
REUTERS / Toru Hanai
Ain al-Arab oftewel Kobani, Syrië, 30 maart. Een Koerdische strijder poseert met een konijn. Op 26 januari werd IS verdreven uit de stad.
AFP / Yasin Akgul
Ain al-Arab oftewel Kobani, Syrië, 30 maart. Koerdische strijders nemen pauze.
AFP / Yasin Akgul
Srinagar, Kashmir, India, 30 maart. Na overstromingen als gevolg van zware regenval draagt een inwoner een schaap naar droger gebied. Door de wateroverlast ontstonden ook modderstromen waarbij hele huizen verdwenen. Minstens 10 mensen vonden hierdoor de dood en honderden mensen moesten vluchten.
AFP / Rouf Bhat
Ledhan, Kashmir, India, 31 maart. De met modder bedekte tenen van een slachtoffer van de modderstromen in het Himalayagebied.
REUTERS / Danish Ismail
Pohang, Zuid-Korea, 30 maart. Zuidkoreaans legermaterieel tijdens de militaire training Foal Eagle, die de Verenigde Staten en Korea jaarlijks samen uitvoeren in maart en april.
REUTERS / Kim Hong-Ji
Bejing, China, 31 maart. Een kindmodel showt een creatie van kindercollectie "Sun Tomorrow" tijdens de China Fashion Week. .
REUTERS / Kim Kyung-Hoon
Tokio, Japan, 1 april. De directeur van Japan Airlines (JAL) Yoshiharu Ueki (middenvoor) en nieuw personeel van de JAL Group poseren voor een groepsfoto tijdens de opening van een nieuwe hangar met daarin een Boeing 777.
AFP / Kazuhiro Nogi
Nice, Frankrijk, 31 maart. Vroeg zonnebaden op het Franse strand.
REUTERS / Eric Gaillard
Le Vernet, Frankrijk, 1 april. Directeur van vliegmaatschappij Lufthansa Carsten Spohr (l) en hoofdmanager van Germanwings Thomas Winkelmann betuigen in het dorpje Le Vernet hun respect tijdens de gedenkdienst voor de slachtoffers van de vliegramp met de Airbus A320 van Germanwings op 24 maart in de Franse Alpen.
REUTERS / Jean-Paul Pelissier
Tikrit, Iraq, 1 april. Een IS-strijder die bij de herovering van Tikrit op 1 april gevangen is genomen, wordt geslagen door een Iraakse agent.
REUTERS / Alaa Al-Marjani
Kano, Nigeria, 31 maart. Een aanhangers van presidentskandidaat Muhammadu Buhari en zijn "All Progressive Congress" wordt tijdens een verkiezings-event aangereden door een motor. Op dinsdag riep de Nigeriaanse oppositiepartij APC de verkiezingsoverwinning uit ten gunste van voormalig militair heerser Buhari. Het zou voor het eerst zijn dat een leider democratisch verkozen is.
REUTERS / Goran Tomasevic
Abuja, Nigeria, 1 april. Aanhangers van verkiezingswinnaar Buhari vieren de verkiezingswinst voor het gebouw van de All Progressives Congress Partij.
REUTERS / Akintunde Akinleye
Sumatra, Indonesië, 1 april. Een Indonesiër loopt met kind weg bij een verlaten schoolgebouw tijdens de uitbarsting van Mount Sinabung in de Karo-regio. Na de uitbarsting van de vulkaan in februari sloegen zo'n 3500 mensen op de vlucht en veel van hen wonen nog in vluchtelingenkampen omdat de vulkaan actief blijft.
AFP / Sutanta Aditya
Londen, Verenigd Koninkrijk, 1 april. De harde schijf die door Guardianjournalisten werd vernield. Op de schijf stonden de documenten van NSA-klokkenluider Edward Snowden. Hij is te bezichtigen in het Victoria and Albert Museum in Londen en maakt onderdeel uit van de tentoonstelling "All of this belongs to you".
REUTERS / Toby Melville
Rio de Janeiro, Brazilië, 1 april. Militaire politie patrouilleert in de Praia da Ramos- en Roquette Pintobuurt, onderdeel van de Mare Complex-krottenwijk in Rio de Janeiro.
AFP / Christophe Simon
Garissa, Kenia, 2 april. Verpleegkundigen helpen een gewonde studente bij de Moi Universiteitscampus waar de Somalische terreurgroep El Shebab op 2 april tenminste 70 studenten doodden.
AFP / Carl De Suoza
Warrington, Vernigd Koninkrijk, 2 april. De Britse premier en leider van de Conservative Party, David Cameron (midden) praat met leerlingen van de Kings Leadership Academy in Warrington tijdens een bezoek in het kader van zijn verkiezingscampagne.
AFP / Leon Neal / POOL