‘Chauffeur bus Fenerbahçe maakt het relatief goed’

De bus van Fenerbahçe gisteravond.
De bus van Fenerbahçe gisteravond. Foto Reuters

De chauffeur van de spelersbus van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe die gisteren werd beschoten, maakt het redelijk goed en is buiten levensgevaar. Dat heeft Dirk Kuyt, die speelt voor Fenerbahçe, aan de NOS laten weten. De man, die ernstig gewond raakte aan zijn gezicht, wordt nog wel drie dagen in coma gehouden.

De spelersbus werd gisteravond beschoten op een snelweg in het noorden van Turkije. Hij was onderweg naar het vliegveld van de stad Trabzon, na een 5-1 overwinning bij Çaykur Rizespor. Er zou in ieder geval twee keer op de bus zijn geschoten, getuige de kogelgaten in de voorruit. Dat zou volgens de tv-zender van de club zijn gedaan met een shotgun. Niemand anders dan de chauffeur raakte gewond.

Stilleggen

President Recep Erdogan, fan van de club uit Istanbul, heeft er bij de lokale gouverneur op aangedrongen het incident goed te onderzoeken. Het bestuur van Fenerbahçe heeft vandaag gezegd dat het wil dat de Turkse voetbalcompetitie, waarin het aan de leiding gaat, voorlopig wordt stilgelegd, totdat duidelijk is wie er achter de aanval zit of zitten.