Word de makelaar van Memphis Depay, eerlijke bankiers en TTIP

Foto ANP

Had je deze week geen tijd om al onze verhalen, films, quizzen en graphics te bekijken? Dit is onze selectie van de beste producties, speciaal voor het weekend.

1. Vanavond neemt PSV het op tegen FC Twente. Genoeg talenten op de grasmat van de Grolsch Veste. Mooi, want vanaf deze week heb je geen vergunning meer nodig als je de zaakwaarnemer van Depay, Willems of Ziyech wilt worden. Ook jij kan cashen als voetbalmakelaar.

2. Ga je dit paasweekend naar American Sniper of Shaun the Sheep Movie? Pas op bij Pathé. De bioscoopketen keert zich namelijk af van de Nationale Bioscoopbon en accepteert geen bonnen meer die sinds 1 april zijn uitgegeven.

3. Ook geen grap: per 1 april is het tuchtrecht voor bankmedewerkers van kracht. Binnen een jaar moeten alle 90.000 bankmedewerkers een bankierseed afleggen. “Ik zweer/beloof dat ik mijn functie integer en zorgvuldig zal uitoefenen.”

4. Goede timing, zo met ABN Amro-gate. Wie niet meer bijhoudt wat er allemaal gebeurde tijdens de bonusrel, met deze tijdlijn krijg je een goed overzicht.

5. De SP wil dat ABN Amro een echte staatsbank wordt. Met deze voors en tegens kun je iedere discussie over of dat een slim plan is aan.

6. De EU, politiek Den Haag en zelfs Arjen Lubach. Deze week had iedereen het over TTIP: het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag dat de VS en de Europese Unie willen sluiten. Klinkt abstract, maar je hebt juist heel veel met TTIP te maken. Kijk maar naar deze voorbeelden.

7. Erotiek hoort er tegenwoordig bij. En dat merken ze bij het Duitse moederbedrijf van Christine Le Duc en de Pabo. Dit zijn de belangrijkste ontwikkelingen bij Beate Uhse in een video van twee minuten.

8. Dit weekend luidt de start van het pretparkseizoen in. Doe onze quiz en weet waar je thuishoort. Veel plezier met Holle Bolle Gijs of in Speelstad Oranje.

    • Camil Driessen