Weer

We hebben een onstuimige week achter de rug waarin pittige lagedrukgebieden de dienst uitmaakten. Inmiddels heeft zich boven Ierland een hogedrukgebied opgebouwd, dat het weer gaat bepalen tijdens dit lange weekend. Om dit hogedrukgebied draait de wind met de klok mee. Daardoor komt bij ons in Nederland een noordelijke stroming op gang, met vrij koude lucht.

Vanaf zee worden wolkenvelden meegevoerd, die op deze zaterdagmiddag af en toe ruimte laten voor zonneschijn. Bij weinig wind wordt het, van noord naar zuid, 7 tot 11 graden.

Dit zijn temperaturen die iets onder het gemiddelde liggen voor de tijd van het jaar. De nacht naar zondag verloopt frisjes, met in het binnenland lichte vorst aan de grond. Eerste Paasdag lijkt het op meer plaatsen droog te blijven.

Ook is de zon iets vaker te zien.

Toch wordt het met 10 graden niet veel warmer. Ook op Tweede Paasdag blijft het rustig. Plaatselijk kan er nog steeds een buitje vallen. Wellicht dat de zon zich wat vaker laat zien.

Het lenteweer komt geleidelijk toch echt in zicht.