PSV walst over Twente heen, Dordrecht verliest cruciaal duel

PSV speler Memphis Depay viert de 0-4 tegen FC Twente. Foto ANP / Jasper Ruhe

PSV heeft vanavond op bezoek bij FC Twente een overtuigende overwinning geboekt. De ploeg van trainer Phillip Cocu was met 5-0 te sterk voor de zwaar gehavende thuisclub. FC Dordrecht verloor het cruciale duel tegen Heracles Almelo met 2-3.

Bij rust stond PSV in Enschede al met 3-0 voor, dankzij doelpunten van Luuk de Jong, Jeffrey Bruma en Georginio Wijnaldum. Memphis Depay voerde de score in het laatste kwartier op met twee doelpunten. De topschutter van de eredivisie bracht zijn totaal dit seizoen daarmee op negentien.

PSV vergrootte het gat met de enige overgebleven concurrent Ajax weer tot elf punten. De Amsterdamse titelverdediger gaat zondag op bezoek bij FC Utrecht. Met nog vijf wedstrijden te gaan, kan PSV zich gaan opmaken voor het kampioensfeest. Bij FC Twente, dat dinsdag in de halve finale van de beker tegen PEC Zwolle speelt, maakte Felipe Gutiérrez zijn rentree.

Dordrecht verliest thuis van Heracles

FC Dordrecht staat na een nederlaag tegen concurrent Heracles Almelo (2-3) op de rand van degradatie. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat de hekkensluiter van de eredivisie acht punten achter op Go Ahead Eagles, dat morgen nog uitspeelt tegen SC Cambuur Leeuwarden. Heracles blijft door de zege boven de degradatiestreep op de vijftiende plaats staan met twee punten meer dan NAC, dat 0-0 speelde bij sc Heerenveen.

Heracles startte sterk en kwam via Bryan Linssen al vroeg op 0-1, maar nadat Everon Pisas uit het niets gelijkmaakte was Dordrecht de betere ploeg. Joris van Overeem schoot de thuisploeg even later zelfs op voorsprong, maar in de laatste twintig minuten van de wedstrijd bezorgden Wout Weghorst en Linssen Heracles alsnog de zege. (ANP)