Afluisterapparaat bij overleg minister Hennis

In een restaurant in Warschau waar minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie een ontmoeting had met haar Poolse collega Tomasz Siemoniak, is een afluisterapparaatje gevonden. Dat bevestigde Siemoniak na berichtgeving in Poolse media. Volgens Siemoniak is de apparatuur gevonden bij een routinematig, maar diepgaand onderzoek door de contraspionagedienst, voorafgaand aan het overleg woensdag. Volgens hem hadden de belangrijke, vertrouwelijke gesprekken al plaatsgevonden op het ministerie van Defensie. In het restaurant komen volgens Poolse media vaker belangrijke zakenmensen en politici. Een van de leiders van het Poolse ministerie van Defensie denkt dat het apparaatje al “lange tijd” aanwezig was in het restaurant. Onderzoekers zeggen nog niet te weten of er gesprekken zijn opgenomen met het afluisterapparaat.

    • NRC