PEC verslaat Willem II, Vitesse en Groningen in evenwicht

PEC Zwolle heeft vanavond met miniem verschil gewonnen van Willem II (1-0). In Arnhem hielden Vitesse en FC Groningen elkaar in evenwicht: 1-1. SC Heerenveen en NAC speelden ook gelijk: in Friesland werd het 0-0.

Aanvoerder Bram van Polen van PEC zorgde een kwartier voor tijd voor het enige doelpunt in het IJsseldelta Stadion: 1-0. Dankzij de zege, voor de PEC de veertiende van het seizoen, is de ploeg uit Zwolle hard op weg zich te plaatsen voor de play-offs. Mogelijk hoeft de ploeg van trainer Ron Jans die niet eens te spelen om zich te plaatsen voor Europees voetbal. De bekerhouder speelt dinsdag tegen FC Twente de halve finale van het bekertoernooi.

Willem II staat achtste, maar kan later dit weekend nog worden gepasseerd door zowel Twente als Cambuur.

Vitesse en FC Groningen spelen gelijk

Vitesse en FC Groningen hebben vanavond in een aantrekkelijk duel in Arnhem gelijkgespeeld: 1-1. Voor Vitesse betekent het gelijkspel een voortzetting van de ongeslagen reeks die nu tien duels aanhoudt en acht zeges telt. De Arnhemmers blijven op koers voor de play-offs om Europees voetbal, terwijl die plekken voor Groningen uit zicht raken na slechts één overwinning in negen duels.

Rasmus Lindgren zette de bezoekers na dertien minuten op voorsprong door een schot van Albert Rusnak van richting te veranderen. Tien minuten voor tijd maakte Zakaria Labyad met enig geluk gelijk. Zijn schot knalde tegen de paal, maar de bal belandde via de rug van doelman Sergio Padt alsnog in het doel.

Doelpuntloos gelijkspel in Friesland

Het duel tussen SC Heerenveen en NAC Breda leverde vanavond geen winnaar op. Omdat beide ploegen in Friesland niet tot scoren kwamen, eindigde het duel in 0-0. Met name NAC zal niet ongelukkig met het punt zijn. De tegen degradatie strijdende ploeg komt daarmee op 26 punten, na 29 duels. De thuisploeg blijft in de top zeven staan, wat na het seizoen betekent dat Heerenveen mag strijden om een plek in de voorrondes van de Europa League. (ANP)