‘Mijn leven bestond uit paardensport’

Annelore Ficq-Bax

(49) is sinds dit jaar partner bij Boer & Croon Management, waar ze werkt als headhunter. Een onderdeel van het bedrijf ging vorig jaar failliet, maar haar afdeling bleef bestaan.

None

1. Vanwaar deze stap?

Mijn ervaring bij werving en selectie, mijn managementposities en mijn netwerk dat ik hier weer kan inzetten. Boer & Croon is de beste partij in het zoeken van kandidaten en het leveren van interim-management en ‘executive search’, het werven in hoge functies.

2. Kruiwagen?

Boer & Croon zocht iemand met specifieke expertise op het gebied van leiderschap. Ik had een eigen bedrijf in dezelfde branche, dus we waren elkaar al eens tegengekomen. Van het een kwam het ander.

3. Eerste daad ?

Ik wil iedereen hier leren kennen. Zo weet ik over welke kennis en vaardigheden onze mensen beschikken, onder wie ook veel jonge talenten, die wij voor interim-opdrachten inzetten.

4. Nest?

Mijn moeder was burgemeester in Brabant, mijn vader directeur van een pedagogische academie. Het motto van mijn ouders: je best doen en iets terug doen voor de samenleving.

5. Studie?

Geografie en bedrijfskunde in Tilburg en Nijmegen. De brede achtergrond van beide studies komt nog steeds van pas.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Ik was niet bezig met wat ik wilde worden: mijn leven bestond uit paardensport. Dressuur en springen, ik was heel fanatiek.

7. Wat wilt u later worden?

Ik zit nu prima op mijn plek, maar zou graag een managementpositie of uitbreiding van mijn toezichthoudende activiteiten willen.

    • Maurice Boyer
    • Marloe van der Schrier