Met een man meer

Hij overwoog scheidsrechter te worden, zei waterpoloknuffelbeer Chris Grunewald (45) een jaar geleden bij zijn afscheid van MNC Dordecht, na een loopbaan van meer dan een kwart eeuw. Van de club kreeg hij een T-shirt met daarop een foto van een zeker 200 kilo zware man in een tuinstoel en de tekst „Chris over een jaar”.

Dat hadden ze dus mis. Want de beer (in het dagelijks leven een ‘no nonsense afdelingshoofd’ in het gevangeniswezen) ligt weer in het bad: hij keerde terug naar de club waar hij ooit begon, Zian in Den Haag. Daar bleek hij de jonkies nog wel wat te kunnen leren. Volgens zijn trainer zijn Grunewalds trainingsinzet en wedstrijdmentaliteit besmettelijk, in de as van het bad draait het spel om hem. Dus staat de tweedeklasser dit weekend plotseling in de bekerfinale tegen DZT’62 uit Deurne. Die wedstrijd heet trouwens officieel de ManMeer-Cup, genoemd naar het waterpolotijdschrift. Wij weten natuurlijk al wie er zaterdag de man méér blijkt te zijn: Chris Grunewald. De beer is los, het knuffelen komt wel bij de prijsuitreiking.

    • Arjen Fortuin