Gijzelaars Parijs klagen Franse media aan

Foto AFP

Zes mensen die in januari gegijzeld werden in een koosjere supermarkt in Parijs door jihadist Amédy Coulibaly, klagen Franse media aan. Zij vinden dat BFMTV en andere nieuwskanalen mensenlevens in gevaar hebben gebracht.

Advocaat Patrick Klugman beweert dat door de verslaggeving van BFMTV bekend werd dat de zes mensen zich hadden verstopt in een koelcel in de supermarkt Hyper Cacher. Veel media zonden de gijzelingsactie live uit, waardoor op televisie te zien was wat er gebeurde buiten de supermarkt. Coulibaly volgde vanuit de supermarkt meerdere televisiekanalen en zag hoe hij werd ingesloten door de politie, aldus Klugman. Op het in gevaar brengen van iemands leven staat in Frankrijk een celstraf van een jaar plus een boete van 15.000 euro. De Parijse aanklager heeft een vooronderzoek naar de zaak geopend.

    • NRC