Is deze uithaal van Charlie Adam mooiste goal Premier League ooit?

Chelsea-doelman Thibaut Courtois heeft zich laten verrassen door Stoke-middenvelder Charlie Adam.
Chelsea-doelman Thibaut Courtois heeft zich laten verrassen door Stoke-middenvelder Charlie Adam. Foto Reuters / Tony O'Brien

In de rubriek Goal van het Weekend laten we op deze site iedere maandagochtend de mooiste goals van het voetbalweekend zien, maar soms kunnen we niet wachten tot maandag. Vanavond maakte Charlie Adam van Stoke City namelijk misschien wel de mooiste goal in de Premier League ooit.

Adam, een middenvelder, krijgt vlak voor rust in de wedstrijd tegen koploper Chelsea op Stamford Bridge de bal op eigen helft. Hij besluit direct aan te leggen (terwijl hij zich nog ruim voor de middellijn bevindt) en haalt uit. De bal vliegt door de lucht en belandt tientallen meters verder in het doel van Chelsea, tot verrassing van Chelsea-keeper Courtois.

Hoe mooi de goal ook was, qua resultaat voor Stoke City mocht het uiteindelijk niet baten. Chelsea won vanavond met 2-1.

https://www.youtube.com/watch?v=nDAYMfN0lsA

De goal van Adam doet denken aan andere schitterende goals in de Premier League uit het verleden. Zo scoorde David Beckham in 1996 in een wedstrijd van Manchester United tegen Wimbledon ook vanaf de middellijn:

En ook onderstaande goals van Wayne Rooney (vorig jaar tijdens Manchester United - West Ham United), Xabi Alonso (Liverpool - Newcastle United, 2006) en Maynor Figueroa (Wigan Athletic - Stoke City, 2009) doen denken aan de wonderschone goal die Adam vandaag maakte:

    • Pim van den Dool