... dan maakte ik dubbel glas verplicht

En als je niet binnen een half jaar je huis hebt aangepast, stuur ik een inspecteur langs. Die gooit zonder waarschuwing een baksteen door je raam. Iedereen krijgt een staatsmoestuin, groenten moet je zelf verbouwen. De supermarkten worden verpakkingloos. De V&D wordt een staatswinkel waar je alles kunt kopen wat je nu ook al niet wilt hebben. Als je een Facebook-account hebt, krijgt je automatisch mij als vriend er bij. Ik plaats elke dag foto’s en kattenfilmpjes die je moet liken. Yoga wordt verplicht voor iedereen. Net als koud afdouchen, vegetarisch eten, zonnepanelen, afval scheiden en meditatie. Dieselauto’s en echtscheidingen worden verboden. Bankiers stuur ik naar een heropvoedingskamp in Drenthe. Bonussen vervallen automatisch aan de staat. Alle overige graaiers, frauduleuze bestuurders en onrechtmatige verrijkers lever ik uit aan Youp van ’t Hek. Bruto Nationaal Geluk (BNG) wordt de nieuwe graadmeter van mijn land.

Een keer per jaar is dictatordag, dan zijn er in het hele land militaire parades. Ik bezoek ze allemaal met mijn helikopter en overal waar ik kom, staat een waanzinnige menigte te zwaaien met vlaggetjes. En om als dictator internationaal een beetje mee te tellen, val ik België binnen om Vlaanderen te annexeren. Verder ga ik op paardrijles. Het Koninklijk Huis mag natuurlijk gewoon blijven, één keer per maand drink ik een biertje met Alex en Maxima.

Harry Boerma, Utrecht