... dan bouwde ik een hoge muur om Nederland

Btw op vlees, suiker en vet wordt verhoogd naar honderd procent, vooruitlopend op een totaalverbod van deze producten. Nederwiet wordt gelegaliseerd en het gebruik van alcohol wordt gedoogd. Wie zijn of haar tuin voor meer dan tien procent bedekt met stenen, gaat daarvoor naar rato belasting betalen. De inhoud en het laadvermogen van winkelwagentjes in super- en bouwmarkten wordt gehalveerd.

Alle misleidende reclame-uitingen worden verboden. Er komt extra belasting op op openstaande winkeldeuren; muziek in de openbare ruimte en winkels wordt verboden. We mogen niet meer naar het buitenland vliegen en goederen uit het buitenland consumeren. Werkloosheid verdwijnt; iedereen krijgt recht op een onvoorwaardelijk basisinkomen. Op het in de mond nemen van woorden als ‘DSB-bank’ en ‘horizonvervuiling’ volgt een gevangenisstraf van ten minste één jaar.

Gezondheidszorg, onderwijs, energievoorziening, financiële sector en vervoer worden genationaliseerd. Op het ontkennen van het klimaatprobleem volgt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van ten minste vijf jaar. Nederland wordt volgebouwd met windmolens en zonnepanelen; u wordt zelfvoorzienend en Poetin heeft het nakijken.

Bent u ouder dan tachtig, dan kunt u kostenloos, pijnloos en geheel verzorgd sterven. Alle BN’ers worden geïnterneerd en De Telegraaf mag nog slechts één dag per week en zonder chocoladeletters verschijnen.

Nederlanders, welkom in het ‘gouden millennium’. Uw nieuwe wapenspreuk is vanaf heden: Concordia domi, foris pax! Dit is nog maar het begin.

Ronald Kuilman, Dieren