Opinie

    • Ik

2,04 euro

Autistisch, verstandelijk beperkt, weinig communicatieve vaardigheden, eenzijdig eetpatroon en niet te vergeten paniekaanvallen die kunnen uitmonden in agressief gedrag. Mijn neefje is ermee geboren en hij komt er nooit meer vanaf.

Hij zit op ‘de dagbesteding’ en heeft een persoonsgebonden budget (pgb). Dit jaar gaat dat anders. Nieuwe wetgeving, nieuwe paperassen, nieuwe overheidsmedewerkers aan de deur. De twee zijn alleen geïnteresseerd in de formulieren, niet in mijn neefje. Ze vallen over een fout vinkje. Gevolg: 2,04 euro te veel uitgekeerd. Het stille ongeloof bij mijn schoonzus wordt niet opgemerkt. Totdat dit bedrag is terugbetaald én verwerkt wordt het pgb stopgezet. Hopelijk is mijn neefje morgen nog welkom op zijn dagbesteding. Aan hem zal het deze keer niet liggen.

Helena Rademaker

    • Ik