In beeld

Wereldwijde Paasprocessies in de Heilige Week

De Heilige Week is de week voor Paaszondag en wordt in veel landen gevierd met processies waarbij mensen crucifixen door de straten dragen, het lijdensverhaal van Jezus gedenken en uitbeelden, of zelfs de rol van Jezus aannemen en zich laten kruisigen of kastijden. WAARSCHUWING: Sommige foto's in deze serie kunnen als schokkend worden ervaren.
Malaga, Spanje, 29 maart. Estrella Ruiz van 10, moet huilen en krijgt een arm van haar vader Juanlo die een kist draagt met daarin een beeld van de Heilige Maagd tijdens een Palmzondag-processie van het Salud-broederschap.
REUTERS / Jon Nazca
Malaga, Spanje, 2 april. Leden van het Spaans Legioen dragen het beeld "El Cristo de la Buena Muerte" naar de Santo Domingo de Guzman-kerk tijdens een processie.
AFP / Jorge Guerrero
Caracas, Venezuela, 1 april. Deelnemers aan een processie in de Sint Teresa-kerk.
EPA / Miguel Gutierrez
Izalco, El Salvador, 2 april. leden van het San Nicolas-broederschap bereiden een Christusbeeld voor op de "Via Crucis" in het kader van de Heilige Week voro Pasen.
REUTERS / Jose Cabezas
Puente Genil, Spanje, 2 april. Meisjes kijken toe hoe boetelingen verkleed als Romeinse soldaten langslopen tijdens de "Nuestro Padre Jesus Preso"-processie.
AP / Daniel Ochoa de Olza
Puente Genil, Spanje, 2 april. Een boeteling houdt een blad vast met daarop afgehakte voeten van een beeld tijdens de "Nuestro Padre Jesus Preso"-processie.
AP / Daniel Ochoa de Olza
New Delhi, India, 3 april. Een Indiaas christelijk meisje kust een crucifix in de Sacred Heart Cathedral.
EPA / Rajat Gupta
Colombo, Sri Lanka, 3 april. Katholieke gelovigen tillen een crucifix op.
REUTERS / Dinuka Liyanawatte
Zamora, Spanje, 2 april. Een boeteling van het "Virgen de la Esperanza"-broederschap draagt een kruis tijdens de processie.
AP / Andres Kudacki
Bercianos de Aliste, Spanje, 2 april.
AFP / Pedro Armestre
Calcutta, India, 3 april. Nonnen van het Moeder Teresa Huis kijken samen met andere christenen naar het toneelstuk over de Passie.
EPA / Piyal Adhikary
Sydney, Australië, 3 april. Een man legt als Jezus de lijdensweg af tijdens een processie.
REUTERS / David Gray
Taxco, Mexico, 2 april. Gemaskerde boetelingen dragen bundels doornentakken door de straten, terwijl ze zichzelf op allerlei manieren kastijden.
REUTERS / Henry Romero
Pedro Cudud, Filipijnen, 3 april. Een Filipinijnse boeteling wordt voor het 29e jaar aan het ruis geslagen. In de regio ten noorden van Manila laten tientallen mensen zich jaarlijks kruisigen om de lijdensweg van Jezus te herdenken.
EPA / Ritchie B. Tongo