Nog meer relschoppers Rome melden zich bij politie

De negen voetbalsupporters van wie het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond gisteravond foto’s toonde, hebben zich inmiddels gemeld bij de politie. Zeven van hen deden dat direct na de uitzending al, de laatste twee, een 18-jarige jongen uit Ridderkerk en een 23-jarige man uit Bennekom, hebben zich vandaag aangegeven.

Feyenoordsupporters op het Piazza di Spagna in Rome tegenover de Italiaanse oproerpolitie vlak voor de wedstrijd van As Roma en Feyenoord.
Feyenoordsupporters op het Piazza di Spagna in Rome tegenover de Italiaanse oproerpolitie vlak voor de wedstrijd van As Roma en Feyenoord. Foto EPA / Vincenzo Tersigni

De negen voetbalsupporters van wie het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond gisteravond foto’s toonde, hebben zich inmiddels gemeld bij de politie. Zeven van hen deden dat direct na de uitzending al, de laatste twee, een 18-jarige jongen uit Ridderkerk en een 23-jarige man uit Bennekom, hebben zich vandaag aangegeven.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Gisteravond toonden we in @bureaurijnmond en op politie.nl beelden van 9 mannen die betrokken zijn geweest bij ongeregeldheden #Rome (1/2)
Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Gisteravond meldden zeven van hen zichzelf (zie politie.nl) vandaag deden nog twee dat: een Ridderkerker (18) en man uit Bennekom (23) (2/2)

De negen supporters misdroegen zich afgelopen februari in Rome, voorafgaand aan de Europese voetbalwedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord. Onder meer de oude Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen moest het ontgelden. De vernielingen zorgden voor veel ophef. Rome heeft de schade becijferd op 5,2 miljoen euro. De politie heeft zo’n dertig verdachten geïdentificeerd. Veel supporters meldden zich uit zichzelf bij de politie.

    • Anouk Eigenraam