All Good Things

NPO 3, 22.00-23.40u.

(Andrew Jarecki, 2010). Er zijn maar weinig landen waar All Good Things in de bioscoop draaide, ondanks hoofdrollen van Ryan Gosling en Kirsten Dunst. Ook in Nederland verdween hij rechtstreeks naar dvd. Dus waarom zo’n middelmatige film op tv uitzenden? Dat heeft alles te maken met spectaculaire ontwikkelingen rondom de steenrijke Robert Durst, de man die model stond voor het door Gosling gespeelde personage David Marks. Durst kwam onlangs weer in het nieuws toen hij per ongeluk drie onopgeloste moorden toegaf. Tijdens het maken van een documentaireserie over hem mompelde hij tijdens een wc-bezoek een bekentenis, niet beseffende dat het microfoontje dat hij droeg nog aanstond: „Wat heb ik in gedaan? Natuurlijk vermoordde ik ze allemaal.” Een van die zaken, de mysterieuze verdwijning van zijn vrouw Kathleen McCormack in 1982, staat centraal in All Good Things. Het is geen toeval dat regisseur Jarecki ook verantwoordelijk is voor de zesdelige non-fictieserie over Durst, The Jinx. Jarecki is al een decennium gefascineerd door de mysteries rond de vermissing van McCormack en twee andere moorden waar Durst waarschijnlijk mee te maken had. Vermoedens die dus klopten.

André Waardenburg