Festival voor sportfilms- en documentaires

Het is „niet zomaar weer een filmfestivalletje”, zegt gastheer Wilfried de Jong over de eerste editie van het Sportfilmfestival in Rotterdam. Nee, het belooft iets moois en bijzonders te worden.

Van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 april worden in vier verschillende zalen van het Cinerama Filmtheater 38 sportfilms en -documentaires getoond. Aan het eind van elke avond verzorgt De Jong een talkshow met bekende gasten uit de sportwereld. Oud-bokser Lucia Rijker vertelt donderdag over haar laatste film Bittersweet en zaterdag schuift voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos aan, die uitlegt waarom Senna zijn favoriete documentaire is. Vlak voor de marathon van Rotterdam (zondag) zijn er films met als thema hardlopen, zoals The Unknown Runner, Running Away From Nothing en De Marathon. Ook draait The Other Side of the Heart is White, een film over supporters met liefde voor Feyenoord.

Het volledige programma van het Sportfilmfestival is te vinden op: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl .